Nieuwsbrief Zorgknorrie december 2013

                                     Zorgknorrie
Nieuwsbrief                                          ”, december 2013

 

Hallo ouders en verzorgenden van kinderen , kinderen en volwassen deelnemers!

 

Hier is dan weer een nieuwe Zorgknorrie. Dat heeft een tijdje geduurd, maar nu is het er dan weer, nog net op tijd om iedereen een  goede kerst en een mooie jaarwisseling te wensen. En natuurlijk alle goede wensen voor het nieuwe jaar 2014!

 

Ondertussen zijn er alweer een tijdje nieuwe stagiares. We werken alweer vanaf september samen met Nadine, Mirjam, Annelies en Mikki. Waarschijnlijk/misschien hebben de ouders één van deze namen wel eens gehoord van de kinderen. Mirjam en Annelies gaan in februari alweer weg en Mikki vertrekt zelfs vandaag al. Alvast bedankt voor jullie inzet! Nadine blijft gelukkig nog een tijdje. Er komen vast en zeker weer nieuwe stagiaires bij, maar daar ken ik de namen nog niet van.

 

We hebben ook een nieuwe vaste medewerker: Erik. Hij werkt meestal bij de volwassenen- groep. We zijn blij dat hij ons team is komen versterken.

Ook Annemarie komt binnenkort weer terug, waar we heel blij mee zijn. Nathalie en Angela zijn onverminderd trouw aanwezig, dus we gaan weer met een sterk team de winter in.

 

Vorige keer heb ik verteld over de nieuwe haan, Pipi. Pipi wist niet helemaal of hij nu voor haan of voor hen wilde doorgaan en legde zelfs een piepklein eitje ( ik weet het, het klinkt ongeloofwaardig, maar het was echt zo!). Ik kan jullie nu vertellen, dat hij besloten heeft een haan te worden! Hij is gegroeid en is zelfs begonnen met kraaien. De rust is helemaal terug gekeerd in het kippenhok.

 

Iedereen heeft wel gemerkt dat het flink gestormd heeft, afgelopen herfst. Onze oude voetbaldoeltjes hebben dit niet overleefd. Er zijn nu twee nieuwe, stevigere voetbaldoeltjes voor in de plaats gekomen. Ook het speelhuisje heeft het niet overleefd. Ook daar komt van de week een nieuw, iets groter speelhuisje voor in de plaats.

 

De plek , waar de volwassen deelnemers vaak zitten in de pauze en de rokers kunnen roken, is ook verder uitgebouwd; er is ook een plekje gekomen waar pannen-koeken gebakken kunnen worden en er is elektriciteit gekomen.

Het is dezelfde plek, wat voor de kinderen de hangplek is. Wel is het zo, dat ze hier nog maar een keer per dag mogen hangen, want op het laatst waren vooral de oudere kinderen daar elke speelpauze te vinden ( en niet meer weg te slaan) en waren ze nog maar moeilijk in beweging te krijgen. Natuurlijk willen pubers vooral met elkaar praten, maar dat is ook weer niet de bedoeling, het hangen is aan banden gelegd

 

Het zwembadje is al lang weer in de kast, wachtend op beter weer. Er zal volgend voorjaar weer een andere plek voor gezocht worden, want waar het nu stond, onder de kersenboom, ja, jullie raden het al; het hele zwembadje dreigde onder de kersenpitten te komen. Er moest een vangnet voor aangelegd worden.. Weer wat geleerd..

 

Het parkeren gaat een stuk beter de laatste tijd! Er wordt veel beter op gelet om niet op de weg te parkeren, maar verder door te rijden op de oprijlaan. Iedereen nog maar weer eens bedankt voor de medewerking! Ook de boeren uit de buurt zijn daar blij mee. Die kunnen zo namelijk wat beter door rijden met hun tractoren.

 

Dan nog wat minder leuk nieuws; onze grote eikenboom, die zo sfeerbepalend is voor de achtertuin, is ziek. Dat is nu nog geen probleem, maar dat wordt het op den duur zeker wel. De boom zal binnen nu en een paar maanden worden gekapt. We weten nog niet precies, wat we met de grote stukken hout gaan doen, die over blijven. Het zou natuurlijk wel leuk zijn, om daar iets van te maken, wat nog steeds sfeerbepalend zal zijn. Maar dat weten we nu nog niet. We wachten eerst op het kappen.

Dat is ook de reden waarom alvast de glijbaan bij de boom is weggehaald. Zodra de boom weg is, gaan we de glijbaan weer opzetten. Die ligt nu te wachten onder een stuk zeil.

 

Waarschijnlijk vergeet ik weer van alles te vertellen. Zie je , ik vergeet het belangrijkste; onze volwassenengroep is bijna verdubbeld! Cleo en Trijnie zijn erbij gekomen en dat maakt het anders en nog levendiger. Het is voor de oude getrouwe deelnemers even wennen ( Roy is hier bv. al 5 jaar!), maar over een half jaartje weet niemand meer beter.

 

Ook bij de kindergroep blijft het een komen en gaan; er zijn twee kinderen weggegaan, die hier allebei al 5 jaar waren. Dat is altijd jammer als ze weg gaan, maar ook een goed teken; ze hebben duidelijk wat geleerd en zijn toe aan een volgende stap in hun leven. Er komen ook weer kinderen bij en dat is ook weer leuk; dat brengt weer nieuw leven in de brouwerij. Natuurlijk is dat altijd even wennen, dat duurt een aantal maanden voordat ze helemaal gewend zijn en zich helemaal thuis voelen.

 

Het begint nu weer goed koud te worden. Dan is het altijd zaak, voor zowel volwassenen en kinderen, om lekker warm aangekleed te komen. Ook dikke sokken zijn belangrijk. We hebben een tijdje in Noorwegen gewoond en daar zeggen de Noren; ”er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleren”. Daar spelen de kinderen buiten tot – 14 graden.

Zo spartaans zijn we ook weer niet, maar we gaan wel lekker lang door buiten, in regen, wind, zon en noem maar op. “We zijn niet van suiker” zeggen we altijd tegen de kinderen.

Hopelijk valt er voor de kinderen nog weer wat sneeuw, dat is ook altijd leuk om in te spelen.

 

 Nogmaals een mooie kersttijd gewenst en alle goed wensen voor 2014!

 

Hartelijke groet, ook van Paul,

Manette Valkenier, Zorgboerderij Emmen