Zorgknorrie

januari, 2012

Hallo ouders en verzorgenden van kinderen, kinderen en volwassen deelnemers!

Jullie zijn nu onze eerste nieuwsbrief van Zorgboerderij Emmen aan het lezen.
Dit is de eerste daad, die voortkomt uit het oprichten van een spiksplinternieuwe cliëntenraad van Zorgboerderij Emmen. De cliëntenraad is voor het eerst bij elkaar gekomen op 12-1-12.

                               zorgknorrie
Een van de eerste prioriteiten bleek een nieuwsbrief te zijn. We zullen dit krantje een keer per maand laten verschijnen. Het zal steeds maximaal twee bladzijden dik zijn. Iedereen krijgt  het op papier. Voor wie het kwijt raakt, is het altijd na te lezen op onze website: www.zorgboerderij-emmen.nl
   
De naam “zorgknorrie” is gekozen uit een aantal namen die de kinderen en personeel ingeleverd hebben in een soort voorloper van een ideeën-bus.
Hebben we toch nog een soort varkentje op onze boerderij gekregen…

                                    ideeënbus                         
Tweede prioriteit bleek dus een ideeën-bus te zijn. De ideeën bus zal deze week gemaakt worden en zal een plekje krijgen in de keuken bij de hut.
Iedereen die een idee heeft, kan dit opschrijven en in de ideeënbus gooien.
Wij zullen ons er dan in de volgende cliëntenraad over buigen.

                                  Cliëntenraad.
Op de eerste bijeenkomst waren twee ouders afgekomen;
Esther Degeling is de moeder van Balder en Mare.

Zij krijgt binnenkort iets meer vrije tijd en wil zich graag gaan inzetten voor de cliëntenraad.
Ze houdt van een grapje en haar hobby is theatersport.                                           
Ze is bereikbaar voor ouders en deelnemers van de zorgboerderij.
Haar e-mailadres is: kapriooltje@hotmail.com  
Jullie kunnen contact met haar opnemen als jullie vragen hebben of ideeën.
Het is niet de bedoeling, dat jullie naar haar toe gaan met klachten. Daar is de klachtenprocedure voor. ( iedereen heeft daar pas geleden een berichtje over gehad, nieuwe ouders krijgen dat  bij het begin).

Gosia Prins is de moeder van Danny. Zij wil wel graag helpen, maar heeft het eigenlijk al te druk met haar vrijwilligerswerk voor Polen. Zij wil wel graag helpen met sommige projecten maar eigenlijk niet voor vast in de cliëntenraad komen. Volgende keer komt ze nog wel.

                                    Wie, o wie?
                            
Jullie raden het al; er is nog behoefte aan  een paar mensen, die ook in de cliëntenraad zitting willen nemen. Ook iemand van de volwassen deelnemers is welkom!
 
Omdat er nog niet veel mensen in zitten, zullen Paul en Manette, als zorgboer en zorgboerin, zelf ook zitting hebben in de cliëntenraad. De cliëntenraad heeft ook een klankbordfunctie. Dus het is wel belangrijk, dat wij te horen krijgen wat er speelt in de cliëntenraad.

   Nog enkele punten uit de vergadering;

                                      Kinderraad

In de cliëntenraad is ook besproken dat we met de kinderen een soort kinderraad zullen houden. Natuurlijk worden kinderen vertegenwoordigd in de cliëntenraad, maar  we willen ze ook zelf een stem geven door middel van de ideeënbus  en deze kinderraad.
Het is de bedoeling om eens in de zoveel tijd  een soort groepsvergaderingetje te houden, in of na een pauze, waarin ze zelf puntjes aan kunnen dragen, die ze graag anders of beter zouden willen. Natuurlijk zal deze bijeenkomst een vrolijk en luchtig karakter hebben.    
 

                            O P E N     D A G
Er blijkt ook behoefte aan een Open dag. Deze zal waarschijnlijk in juni gehouden worden.Dan zijn jullie als ouders en verzorgende en natuurlijk andere belangstellenden en niet te vergeten de kinderen en volwassen deelnemers, allemaal welkom.We vergaderen daar in maart verder over. We zullen wel wat vrijwilligers nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. Wie er al wat voor voelt, kan zich al aanmelden of op de volgende cliëntenraad komen.Volgende  cliëntenraad-vergadering op 15 maart om 20:00 uur, op de zorgboerderij in DE HUT.

       Hoera!!     Postieve evaluatie-diploma !!!!
Last but not least; Wij zijn al een flinke tijd bezig, om ons kwaltiteitskeurmerk te behalen. Dit is een officieel keurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg. Allerlei dingen moeten aan allerlei eisen voldoen. Nu hebben we dus net van de week ons evaluatie-diploma behaald.
Hier zijn we heel blij mee. Daar moet nu een jaar aan, en mee verder gewerkt worden.
Over een jaar kunnen we dan het felbegeerde kwaliteitskeurmerk gaan halen.
We hopen daarmee ook officieel duidelijk te maken, dat er hier kwaliteit te vinden is.
De meeste mensen, die hier komen, laten gelukkig ook wel aan ons merken, dat ze dat zo beleven en het hier naar de zin hebben.

                     
Parkeergelegenheid.
 Het parkeren op vooral de zaterdag, blijkt voor sommige mensen heel lastig te zijn. We zullen hier nog verder naar kijken, hoe we dit nog verder op kunnen lossen. Zoals jullie wel hebben kunnen zien, zijn er al aardig wat parkeerplekjes bij gemaakt. Maar het is nog  niet voldoende.. Het is een ingrijpende operatie, wat werk en finaciering betreft. We vragen voorlopig nog wat geduld van jullie.

                               
Groei.
De kindergroepen zijn de laatste maanden iets gegroeid. Ze zijn nu bijna maximaal groot. Dus veel groter gaat het niet meer worden.

                    
Groei bij de dieren..
Wel zijn er weer veel nieuwe konijntjes bijgekomen. Het konijntje Liebre was ons verkocht als een meisje.. Maar heeft dus voor een flinke uitbreiding gezorgd. De meesten gaan over een week of 5 weer weg, Eentje mag er blijven; die heet Happy! Of het een meisje of een jongetje is, valt dus moeilijk te zeggen…
 Ook komt er over een week of 5 nog een ijslander paard bij. Daarover meer in een volgende zorgknorrie!

     
Voorstellen personeel en stagiaires.
Ook zullen we in een volgende nieuwsbrief  vragen of het personeel en de stagiaires zich voor willen stellen.

 Volgende keer meer..

Hartelijke groet, ook namens Paul ,
Manette Valkenier
Zorgboerderij Emmen